Kotityö palkitsin

 
Kotityöt eivät aina vain maistu. Minut on kasvatettu niin, että kotona on puhdasta ja kotini sopisikin jokaisen ammattibloggaajan sisustuspalstalle. Joskus tulee kuitenkin hetkiä, jolloin siivoaminen tuntuu erittäin vastenmieliseltä ja lukisin mieluummin lakikirjoja tai ruotsin sanakirjaa. Kun laiskottaa voi toki olla vain siivoamatta, mutta jossain vaiheessa urakka on kuitenkin edessä, ellei sitten halua elää niin kuin tositeeveessä ylpeydellä kotiaan esittelevät hamstraajat. Yleensä näillä henkilöillä on sanomalehtiä 60-luvulta, vaikka oma syntymäaika on 20 vuotta myöhemmin. En tiedä mikä hamstraamisessa kiehtoo, tuskin se kotona silmiä ja sieraimia polttava haju ja kaaos ainakaan.

Kotisiivous kannattavaksi

Yllättäen ratkaisin kuitenkin siivoamisen ongelman, hamstraajia en tällä blogilla voi auttaa, mutta ilahduttaa voi aina. Ideani, joka tuo iloa vauvasta vaariin on kotityö palkitsin. Aina, kun teet kotityön, niin saat siitä yllätyspalkinnon. Lahja voi olla siis ihan mitä vain ruuasta roskapusseihin tai elektroniikasta post-it lappuihin. Idea olisikin siinä, että olisi aina jännä tietää minkä palkinnon saisi. Systeemi toimisi niin, että rahaa siirrettäisiin siivoussovellukseen itse määrittelemä summa, jota sitten annettaisiin takaisin erilaisten palkintojen muodossa aina kun siivousurakka on hoidettu. Sovellukseen voi asettaa aiheita mistä on kiinnostunut, joilla voi vähän edes karsia ylimääräistä rihkamaa. Sovellus maksaisi 20 senttiä ja laskelmoin tässä, että jos ja kun koko Suomi lataa huomenna sovelluksen, niin tililleni kilahtaa vähän yli miljoona euroa. 

Toinen ideani olisi, että siivoamisesta saisi aina tietyn rahallisen korvauksen. Tämä olisi erinomainen idea pariskunnille ja perheille. Jos olet pirttihirmu ja toinen vain kaivelee takapuoltaan sohvalla, niin pidät ideastani varmasti. Sovelluksen lataamisen jälkeen avoukkosi ei kaivele navastaan viikon vanhoja juustonaksun jämiä, vaan hän siivoaa kenties uuden juustonaksupussin toivossa. Idea toimisi siis niin, että eri kotityöt olisi asetettu eri arvoon ja aina kun suoritat tehtävän, niin sinulle siirtyy rahaa toisen tililtä. Ikkunanpesu olisi tottakai tuottoisin projekti ja tiskikoneen tyhjennys helpoimmasta päästä. Haarukkana voisi olla 1-50 euroa, mutta toki summat eri kotitöille voisi määritellä itse.  

Loppusanat

Tämän idean ansiosta laiskat selviää vähemmällä jatkossakin, mutta ahkerat palkitaan. Ahkerat siivoojat voivat saaduilla korvauksilla mennä hemmottelulomalle tai päivittää siivousarsenaaliaan, jotta koti puhdistuisi nopeammin. Kotityö palkitsin tuo rauhan useaan perheeseen ja parisuhteeseen. Vienkin varmaan usealta terapeutilta ja perheneuvojalta työt yhdeltä istumalta.  Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heijastava kasvomaski

Keskisuomen kasino