Heijastava kasvomaski


Nyt koronan vaaniessa jokaisen nurkan takana, olen joutunut hieman himmailemaan miljoonaideoitteni kanssa. Onneksi ystävilläni on mökkejä, joissa voin päästää mielikuvitukseni valloilleen. Yleensä kaikki tuottavimmat ideani syntyvätkin mökkeillessä. Tämä idea syntyi hieman oudolla tavalla. Pelasimme mölkkyä ja juuri, kun olin heittämässä kapulan puusta tippui käpy päähäni ja se kimposi ystäväni niskaan, joka päätti pelästyä ja läimäyttää minua vahingossa takaraivoon. Katselin hetken tähtiä ja upeaa linnunrataa, jonka jälkeen eteeni ilmestyi raamatun kertomusten lailla hahmo jolla oli heijastava kasvomaski. Jeesus ehkä muutti veden viiniksi, mutta minä muutan kangasriekaleet kahisevaksi. 

Idea käytännössä

Idea syntyi siis samanlailla, kuin painovoima keksittiin. Ideani olisi erinomainen kaikkialla maailmassa ja jokaisen ihmisen saatavilla. En ymmärrä, miksi esimerkiksi Etelä-Euroopassa tai Aasiassa ei koskaan käytetä heijastimia. Siellä on säkkipimeää jo kello kuusi illalla ja liikenteessä joka toinen on  joko rattiraivoaja tai epämääräisiä käsimerkkejä antava viittomakielen harrastaja. Ehkä etelässäkin rauhoituttaisiin sen töötin kanssa, kun kaikkilla ihmisillä olisi heijastinmaskit naamalla. Suomessakin tämä idea on nyt erittäin ajankohtainen, sillä kohta kaikki vitamiini on kerättävä pillereistä auringon sijaan. Suomessa sentään jotkut käyttävät heijastimia, mutta käyttö voisi olla paljon yleisempää.

Tämä kasvomaskiheijastin on erinomainen myös siksi, että se on hyvä lisä esimerkiksi Halloween juhliin ja muihin hieman oudompiin naamiaisiin. Heijastin voisi olla olla esimerkiksi hymynaama tai oikeastaan ihan mikä asia tahansa kuvio tai sumboli. Samalla kasvomaskista tulisi nuorille ja vähän vanhemmillekkin omaan identiteettiä ilmaiseva hittituote. Ajattelin, että heijastin voisi olla esimerkiksi tarralla kiinnitettävä, jotta sen saisi helposti vaihdettua oman mielialan mukaan. Enää ei tarvitsisi kysyä "miten päiväsi on mennyt", kun sen näkee suoraan naamarista.  Kertakäyttömaskeihin tarraidea ei oikein purisi, mutta ei tähän mun voitot sulisi. Kertakäyttömaskit voisivat nimittäin olla kokonaan heijastettuja. 

Hejastimia voisi muutenkin liittää todella moniin asioihin, mutta jotenkin heijastimia ajatellaan noloina tai epäkäytännöllisinä... On mukavempaa olla näkyvä ja iloinen valopilkku syyspimeässä, kun naamä näkkärillä laahustava tumma möhkäle. Heijastinta nolona pitävän ihmisen pitää aina miettiä uskaltaako tienyli kävellä, jos 5 km päässä näkyy auto. Voin autoilevana sanoa, että rankkasateella on välillä mentävä "kaasu pohjaan ja jeesus ohjaa" asenteella, koska ei vain näe mitään. Ostakaa siis heijastin ja olkaa ylpeitä siitä, että näytte ja kuulutte. Maailmassa on liikaa hiljasta ja näkymätöntä massaa. Tämä kirjoitus ei ole heijastin ja vakuutusyhtiöiden sponsoroima, mutta eiköhän se ole vain ajan kysymys. Kiitos If, Pohjola ja LähiTapiola jo etukäteen.

Loppusanat

Kasvomaskit ovat kohta historiaa ainakin toivon niin, korona on selätetty ja normaali ja iloa täynnä oleva elämä voi taas jatkua. Kasvomaskit ovat epämukavia ja ahdistavia, mutta  onneksi ehdin vielä lyödä rahoiksi heijastin ideallani, niin minultakin irtoaa pieni hymy kasvomaskin alta. Täysin ilmainen lisävinkki kaikille lukijoille. Jos sinulla on vinot leegot niinkuin minulla ja haluasisit ne ehkä jonkinlaiseen järjestykseen, niin nyt olisi oiva hetki ottaa raudat. Olet kuitenkin maski päässä, niin kukaan ei tule näkemään rautojasi, jos niiden ottaminen on nolostuttanut tai ollut juuri ulkonäköpaineista kiinni. Nyt siis hammaslääkäriin heijastavan kasvomaskin kanssa ja legot kuntoon. Ehkä seuraavaksi kehittelevän heijastin hammastahnan. Kyllä kelpaisi hymyillä kaupungilla Suomen valovoimaisimmalla Pepsodent hymyllä. 

https://www.instagram.com/johannessuni/?hl=en

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotityö palkitsin

Keskisuomen kasino