Koulumenestys palkitsin(sponsoreita)

Tämä idea on yksi parhaista. Mikäli opetusministeriö ei ota tätä pohdintaan, ovat he nukkumassa kalliiden torkkupeittojensa alla tai heillä ei ole harmainta aavistusta blogistani. Se, ettei opetusministeriö tiedä viraaliksi tulleesta blogistani on erittäin epätodennäköistä, koska eduskunnassa käyneenä tiedän mistä puhun. Puolet täysistunnossa pelaa vastakkain laivanupotusta, yksi vaahtoaa ja muut ovat tilanneet kiinasta lasit, joilla näyttää että olisi valveilla. Tarkoituksena on sujauttaa tämä idea sen vaahtoojan takataskuun, jolloin suurimman hädän hetkellä jolloin valitettavaa ei enää ole, niin takataskusta löytyy oikeasti varteenotettava idea.

Itse ideaan

Idea on siis koulumenestys palkintajärjestelmä, mikä motivoi Fortnighttia ja muita typeriä pelejä pelaavia pullamössölapsia takaisin ankaraan koulunkäyntiin. Haluan, että minua nuoremmista tulee älykköjä, jotka kehittävät kiitokseksi ideoita reumaisten vanhuudenvuosieni helpottamiseksi. Ei sillä, että bingossa olisi jotain vikaa, mutta sitä ei jaksa päivässä 8 tuntia enempää.

Koulumenestyksestä voitaisiin palkita rahallisesti tai vaikka tavaroilla ja alennuskupongeilla. Jokainen lapsi täyttäisi, joka vuosi kaavakkeen jossa kerrottaisiin omat kiinnostuksenkohteet. Tämän perusteella todella älykäs minun keksimä algoritmi tekisi laskemia ja kertoisi, mikä palkinto jokaiselle opiskelijalle tulisi. 

Jos joku esimerkiksi pelaa liikaa pelejä, niin palkinto olisi ehdottomasti peliaika, näin itkupotkuraivarit ei auttaisi saamaan peliohjainta takaisin, vaan 9-10 kemiasta toisi ansaittua peliaikaa. Naisille motivaattorina voisi toimia vaatekauppojen ja ravintoloiden alennuskupongit. Naisilla raja olisi 10, koska omien kokemuksien perusteella naisia ei tarvitse motivoida niin paljon. Naiset saavat hyviä numeroita muutenkin, mutta palkintona voisi kuitenkin olla vaikka ilmainen käynti Fafasissa tai Stadiumin lahjakortti.

Koeviikko


Koeviikko ei olisi enää se nihkein ja ärsyttävin  kouluviikko vaan silloin olisi oikeasti mahdollisuus tienata rahaa ja etuja. Hyvin lukenut oppilas pääsisi aikaisemmin pois koulusta ja naamasta näkisi, että koeviikon jälkeen saisi vihdoin syödä jotain muuta, kuin nuudeleita ja naapurilta varastettua tonnikalaa. Ainakin yliopistolla tämä idea toimisi erinomaisesti, sillä harvoin yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelevalla on varaa ostaa kobehärkää ja laadukkaassa valkoviinissä tehtyä risottoa.

Koeviikon jälkeen on varmasti puhki, koska vain erinomainen arvosana riittää, mutta hyvin menestyneille on toinenkin porkkana. Koeviikon sponsorina toimisi nimittäin jokin kylpylä, mihin menestyneet oppilaat saisivat mennä rentoutumaan. Kylpylässä rentoutumisen lisäksi viisaat oppilaat löytäisivät toisensa. Viisaiden ihmisten verkosto keksii varmasti ideoita, jotka nostavat Suomen koko maailman tietoisuuteen.

Pisa tutkimus voidaan heittää koulumenestys palkintajärjestelmän jälkeen romukoppaan, koska ei ranskalaisilla pitkäviiksisillä punaviinin nautiskelijoilla tai selkääkin jäykemmillä saksalaisilla olisi enää mitään mahdollisuuksia.

Kirjoitukset


Lopuksi ylioppilaskirjoituksiin. Nykyään hyvin kirjoittavat saavat stipendejä, mutta itse ainakin tiesin, ettei minulla ole mitään mahdollisuuksia saada moista rahallista tukea. Siksi kirjoituksiin pitäisi tulla vuoden tulokas palkintoja. Jokainen itsensä ylittänyt opiskelija saisi pienen palkinnon onnistuneista kirjoituksista. Tämä palkinto siivittäisi menestykseen myös jatko-opinnoissa, koska kyllä se ylioppilaskirjoituksista saatu Hesekuponki lämmittää pitkälle tulevaisuuteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heijastava kasvomaski

Kotityö palkitsin

Keskisuomen kasino