kerrostalo kuntopyörä sähkölaskualennin

Kerrostaloasukkaiden pitäisi tehdä enemmän asioita yhdessä. Suomessa pidetään siitä, että saa olla omisssa oloissaan, eikä kukaan häiritse ellei itse halua. Siinä ei ole mitään väärää, mutta ideani ei pakota sosialisoimaan, vaan tekee kerrostaloasumisesta kaikille mukavampaa. Ideallani rahaa säästyy ja testausvaiheessa takaan, että kaikki käyttäjät saavat spandexasuisten pyöräilijöiden reidet.

Kuntopyörät kellariin

Ideani on perustaa oma pieni kuntopyörä sähkölaitos kerrostalon sosiaalitiloihin. Kuntopyörät siis tuottavat sähköä, kun asukas polkee pyörää. Mitä enemmän asukkaat polkevat, sitä pienempi asukkaiden sähkölasku on. Samalla, kun sähkölaskun summa pienenee olemattomaksi, kaikkien kunto kasvaa. Ehkä pyöräilijät saavat uusia ystäviä, kun ovat polkemassa taloyhtiön muiden asukkaiden kanssa. 

Kenenkään ei ole pakko polkea pyörää, ellei itse tahdo. Kaikki saavat kyllä sähköstä alennusta, vaikka ei päivääkään pyörällä polkisi. Näin vanhukset ja nuoret saavat saman hyödyn. Uskon, että kun olet pari vuotta polkenut sähkölaskuasi alaspäin, voit huoletta osallistua vaikka dopingilla täytettyyn Ranskan ympäriajoon ja jopa voittaa. Kilpailussa on pidettävä sama mielentila, että tässä poljetaan sähkönhintoja alas, niin vauhti on takuulla maaimanennätystä hätyyttelevää. Ainakin itse olen sellainen, että polkisin varmaan päivittäin taloyhtiöni sähkövoimalassa, jotta ei tarvitsisi maksaa niin paljon.

Kuntopyörä kaupunkiin

Kuntopyörälaturi toimisi myös kaupungissa. esimerkiksi baareissa kuntopyöräilijät voisivat polkea baariin sähköä, että jukeboksi pysyisi käynnissä ja saisivat kiitokseksi lasit täyteen. Kaupunkien juopoista tulisi keksinnön myötä pelottavia korstoja, kun he polkisivat päivät pitkät itselleen olutta. 

Kaupunkiin voitaisiin rakentaa myös kuntopyörä keskuksia, millä tehtäisiin energiaa kaupungin käyttöön. Tämän rahoitus tulisi suoraa EU:lta, koska se olisi suoraan yhteydessä ympäristötavoitteisiin. Kaupungin parhaat polkijat kokoontuisivat kerran vuodessa yhteen ja oottaisivat toisistaan mittaa. Voittaja saisi jalkahierontalaitteen ja muutaman elokuvalipun.

Kolmas hyöty energia kuntopyörissä olisi, että tuotettaa voi viedä ympäri maailmaa. Uskon, että ainakin Hollantilaiset ottaisivat idean avosylin vastaan. Kuumissa maissa polkeminen ei varmasti kiinnosta, mutta näihin maihin on tehty tuuletinpyörä, joka jakaa energiaa 30% polkijan kasvoihin suunnattuun tuulettimeen ja loput 70% yhteiskunnan käyttöön.

Loppusanat

Mitä säästäväisempi on, niin sitä enemmän keksii asioita. Haluaisin tietää, minkälaisessa kurjuudessa Applen tai Amazonin perustajat ovat joutuneet elämään, jotta ovat saaneet miljoonaideansa. Itse ajattelin pysyä vain kehityspuolella, ja joku harmaat hiukset haluava voi alkaa toteuttaa ideoitani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heijastava kasvomaski

Kotityö palkitsin

Keskisuomen kasino